Private Residence, Cowbridge, Vale of Glamorgan

These windows were commissioned for an extension to an old property where a new stone window opening was made to match an existing one on the first floor. The leaf motif was developed to create a patchwork effect of coloured glass over clear reamy and seedy hand blown glass that sparkle and play with the light. The coloured areas were painted with a light wash of glass paint to diffuse the light and let the glass glow, contrasting with the clears. The windows were installed using traditional glazing methods.

CEW Awards 2015

Two projects that I've been involved with have been shortlisted for this years Constructing Excellence in Wales Awards 2015 with Penarth Learning Community winning the 'Integration & Collaborative Working Award' and also 'Project of the Year'. Congratulations to the the Vale of Glamorgan Council, HLM Architects Cardiff and Leadbitter - A Bouygues UK Company.

I was one of the artists commissioned to work on the project by EMP Projects as part of a multi discipline arts programme working across the schools. The commission involved designing 125m2 of coloured curtain wall glazing at all of the building entrances. Designs were made after running a series of drawing workshops with all the schools generating a wealth of visual material to draw on.

The glass was made by Proto Studios who specialise in printing ceramic enamels onto glass. The transparent colours work when the building is viewed from the exterior and also flood colour on the interior when the sun passes by.

The other shortlisted project was another Vale of Glamorgan project for Ysgol Gymraeg Nant Talwg by ISG where I designed clerestory glazing that was also made by Proto Studios. The Vale of Glamorgan were also shortlisted as client of the year.

Congratulations to all the winners and thanks for the opportunity to be involved such great projects.

Stained Glass Saplings

I installed a new stained glass panel earlier this week that was an external window opening but is now internal following a new extension being built. It had to let a lot of light in as the window is borrowing light from the extension. I used a combination of handblown and rolled glass to modulate the light and sparkle on the surface. The subtle blues and browns tie in with the clients interior design scheme.

The collaged leaf design I've been developing for some time and I'll have to name it properly soon. Suggestions welcome!

Ysgol Nant Talwg Installation

Yesterday saw some new work installed for Ysgol Nant Talwg, a primary school in Barry, South Wales. The enamelled toughened glass units were made by Proto Studios in Wiltshire and are based on drawings and collage made with the pupils in workshops earlier in the year.

The strong colours look amazing in the space, it was great to see them in place and I'm looking forward to taking some photos when the building is finished!